Пластикові місткості для салату — зручна тара для фасування, транспортування та зберігання готової страви. Упакування може бути одноразовою або багаторазовою. У виробництві останньої використовують товстіший пластик, а ось для салатів на винос достатньо місткостей з тонкого поліетилену або полістиролу. Крім того, упакування відрізняється маркуванням, формою та об'ємом. Про всі тонкощі вибору розповімо далі.
Маркування місткостей для салату та його значення
Під виразом «якісне упакування для салатів» в першу чергу розуміють абсолютну безпеку пластиков, що використовуються у виробництві.
Для виготовлення місткостей для салатів із маркуванням РЕТЕ використовується поліетилентерефталат. Таке упакування розрахована на одноразове застосування та не підлягає миття.
HDPE – маркування місткостей для салатів, яке зустрічається найчастіше. Поліетилен високої густини досить безпечний для вторинного використання та тривалого зберігання продукту. Винятково одноразовою є упакування з полістирену, що має маркування РР.
Зверніть увагу, що на місткості для салатів не повинно бути маркування PVC, полівінілхлорид — речовина, яка є небезпечною при вступі в реакцію з харчовими кислотами та жирами.
Більшість великих виробників пластикової тари, крім маркування речовини, з якої виготовлено упакування, розміщують додаткове позначення, що підтверджує можливість використання місткостей для харчових продуктів. Виглядає цей значок, як келих і виделкою. Купуючи такі місткості для салатів, ви можете бути впевнені у їхній абсолютній безпеці.
Вибір форми упакування для салатів на винос
Однією з переваг пластикового упаковування є різноманітність форм та обсягів. Для салатів на виніс найбільш зручна тара класичної квадратної та прямокутної форми, а також одноразові ємності-напівсфери з кришкою.
При зберіганні салатів на виніс важливо, щоб пластикова тара мала рівне плоске та досить широке дно. Це дозволить встановлювати одноразові контейнери один на одного у холодильній камері або на вітрині.
У пластиковому одноразовому посуді для готових страв обов'язково наявність кришки. Вона може бути знімною або литою разом з дном. Останній варіант буде зручним для об'ємних салатів. При виборі місткості для салатів на винос слідкуйте, щоб конструкцією були передбачені глибокі пази, що забезпечують щільне закривання кришки.
Для салатів на виніс підходить повністю прозорий пластиковий посуд, так і місткості з непрозорим дном. Головна умова — покупець повинен мати можливість розглянути вміст без відкривання боксу.
Окремої уваги варті бокси для салату на виніс, що складаються з кількох відсіків, але мають одну кришку. Така тара буде зручною, якщо компоненти салату повинні змішуватися безпосередньо перед його вживанням.
Популярність набирають одноразові місткості, що складаються з паперового дна та пластикової кришки. Така тара зручна, але не підходить для тривалого зберігання салатів.